Nieuws

 

Na een spannende periode (vanwege de corona-maatregelen) zijn wij verheugd om mee te kunnen delen dat de 46e Orgelcyclus Hulst 2021 doorgaat! Komende zomer spelen de volgende organisten in de Basiliek:                  

46e Orgelcyclus Hulst 2021
*Zaterdag 3 juli 2021: Pieter Dirksen (Nederland)
*Zaterdag 17 juli 2021: Wouter van der Wilt (Nederland)
*Vrijdag 30 juli 2021: Matteo Imbruno (Italië/Nederland)
*Donderdag 5 augustus 2021: Johann Vexo (Frankrijk)

We hopen u met deze organisten van naam en faam een veelzijdige concertreeks te kunnen aanbieden op hoog niveau. Pieter Dirksen geldt als groot kenner en autoriteit op het gebied van oude muziek. Wouter van der Wilt behoort tot de jonge generatie Nederlandse toporganisten en is o.a. hoofdvakdocent improvisatie op het Conservatorium in Tilburg.

Bijzonder verheugd zijn wij met de komst van Johann Vexo, organist van de Notre-Dame te Parijs. Hij behoort tot de meest vooraanstaande organisten ter wereld en speelde de mis op het moment dat de brand in de Notre-Dame uitbrak. Vexo zal het slotconcert van de orgelcyclus verzorgen. Een andere grote naam in Europa, de Nederlands-Italiaanse organist Matteo Imbruno, speelt op vrijdag 30 juli in de Basiliek.   

Op de pagina 'Concertagenda 2021' treft u alle informatie per concert. Deze pagina wordt de komende weken verder aangevuld met cv's, programma's etc.