Nieuws.

Orgelcyclus 2017

Het programma van de 43e Orgelcyclus Hulst 2017 ziet er als volgt uit:

*9 juni 2017: Marcel van Westen (Duitsland) Info

*23 juni 2017: Leo van Doeselaar (Nederland) Info

*7 juli 2017: Ute Gremmel-Geuchen (Duitsland) Info

*21 juli 2017: Pieter van Dijk (Nederland) Info

 
Zeer verheugd zijn we met de komst van organist Leo van Doeselaar. Hij stond al heel wat jaren op het verlanglijstje van de stichting; zijn drukke agenda liet het echter niet toe eerder naar Hulst te komen. Dit jaar bleek deze mogelijkheid er wel, namelijk op vrijdag 23 juni 2017. Wij hebben deze datum direct vastgelegd en de overige concerten hier omheen geprogrammeerd.
 
De cyclus wordt geopend door Marcel van Westen, een uit Zeeland afkomstige organist/dirigent die in Duitsland woonachtig en werkzaam is. In Zeeuws-Vlaanderen geniet hij bekendheid als dirigent van het Zeeuws-Vlaams Kamerkoor. Voor zijn concert in Hulst heeft hij een uitzonderlijk programma samengesteld, met onder meer muziek van Tournemire en Karg-Elert (beiden nooit eerder gespeeld in Hulst). Daarnaast zal Marcel van Westen in een alternatim-werk ook zijn zangstem laten horen. 
 
Het tweede concert wordt gegeven door orgelgrootmeester Leo van Doeselaar, die een internationale reputatie geniet als organist van het Concertgebouw in Amsterdam, als organist van de Martinikerk in Groningen en door zijn veelgeprezen opnames (waaronder recente opnames voor All of Bach). In Hulst speelt hij een programma met o.a. zelfgeschreven transcripties van Franse orkest- en klavecimbelwerken.
 
Ute Gremmel-Geuchen is de enige vrouwelijke organiste in deze cyclus. Zij komt uit Duitsland en is gespecialiseerd in barokmuziek. Zij heeft haar programma in Hulst een thema gegeven: de liedvariatie voor orgel.
 
Het slotconcert wordt gegeven door Pieter van Dijk, organist van het wereldberoemde Van Hagerbeer/Schnitger-orgel in de Grote Sint Laurenskerk in Alkmaar. Hij opent zijn concert met een Franse baroksuite en eindigt met een zestal werken van J.S. Bach.
 

Alle concerten vangen aan 20:00u, met uitzondering van het concert van Leo van Doeselaar. Dat concert begint om 19:00u.

Op de pagina 'Concertagenda 2017' vindt u meer informatie over de concerten. Hier treft u aparte pagina's voor elk concert, met informatie over de organisten en hun programma's.

Stichting Orgelconcerten Hulst