Nieuws

UPDATE 22-04-2020

Door het verbod op evenementen tot 1 september 2020 i.v..m. het coronavirus zijn wij genoodzaakt om alle concerten van de 46e Orgelcyclus Hulst 2020 te annuleren. De concerten worden een jaar doorgeschoven naar 2021. Dezelfde organisten zullen dan op een nader te bepalen datum concerteren in de Basiliek van Hulst

 

------------------

Na enkele maanden van voorbereiden is het programma van de 46e Orgelcyclus Hulst 2020 rond. We zijn verheugd om de namen van de concerterende organisten bekend te kunnen maken.                        

46e Orgelcyclus Hulst 2020
*3 juli 2020: Pieter Dirksen (Nederland)
*17 juli 2020: Wouter van der Wilt (Nederland)
*24 juli 2020: Johann Vexo (Frankrijk)
*31 juli 2020: Matteo Imbruno (Italië/Nederland)

We hopen u met deze organisten van naam en faam een veelzijdige concertreeks te kunnen aanbieden op hoog niveau. Pieter Dirksen geldt als groot kenner en autoriteit op het gebied van oude muziek. Wouter van der Wilt behoort tot de jonge generatie Nederlandse toporganisten en is o.a. hoofdvakdocent improvisatie op het Conservatorium in Tilburg.

Bijzonder verheugd zijn wij met de komst van Johann Vexo, organist van de Notre-Dame te Parijs. Hij behoort tot de meest vooraanstaande organisten ter wereld en speelde de mis op het moment dat de brand in de Notre-Dame uitbrak. Een andere grote naam in Europa, de Nederlands-Italiaanse organist Matteo Imbruno, zal het slotconcert verzorgen.    

Op de pagina 'Concertagenda 2020' treft u alle informatie per concert. Deze pagina wordt de komende weken verder aangevuld met cv's, programma's etc.