Johann Vexo

Donderdag 5 augustus 2021: Johann Vexo
 
 
*Datum: Donderdag 5 augustus 2021
*Aanvang: 20:00u
*Prijs: €10,-
*Kaarten te koop aan de kassa

óf via reserveren: vooraf, via orgelconcertenhulst@gmail.com en door het entreebedrag van €10,- per persoon over te maken op rek.nr. NL14RABO 0152 3157 99 ten name van St. Internat. Zomerorgelconcerten. Graag willen wij u aanbevelen op deze wijze vooraf te betalen. Vermeld in de omschrijving het betreffende concert en uw naam/namen (indien u voor meerdere personen reserveert)
 
 
 
 
 
 
 
 
PROGRAMMA
Jehan TITELOUZE (∼1563 - 1633)
*Ave Maris Stella 4 versetten

Peter CORNET (∼1575 - 1633)
*Salve Regina:
-Salve Regina
-Ad te clamamus
-Eia ergo
-O Clemens
-Pro fine

Jean-Philippe RAMEAU (1683 - 1764)
*Nouvelles suites de pièces de clavecin (uittreksels)
-Les trois Mains
-L’Egiptienne
-Les Tricotets
-L’Enharmonique
-Les Sauvages

Francisco CORREA DE ARAUXO (1584 - 1654)
*Segundo tiento de quarto tono, a modo de canción

Johann Sebastian BACH (1685 - 1750)
*An Wasserflüssen Babylon à 5 con 2 Clav. et Pedale doppio (BWV 653b)
*Herr Jesu Christ, dich zu uns wend à 2 Clav. et Pedale (BWV 655)
*Toccata in E-groot BWV (566)
 
CV
Johann Vexo werd geboren in 1978 in Nancy. Op 25-jarige leeftijd werd hij aangesteld tot organist van het koororgel van de Notre-Dame te Parijs. Kort daarop kreeg hij tevens de benoeming tot organist van het Cavaillé-Coll orgel in de kathedraal van Nancy.
Na 10 jaar les te hebben gegeven aan het Conservatorium van Angers, is hij nu ‘Professor of Organ’ aan het Conservatorium en de Superior Music Academy in Strasbourg.
Johann Vexo studeerde orgel bij Christophe Mantoux, maar ook oude muziek en klavecimbel in het Conservatorium van Strasbourg, waar hij de Premier Prix in orgel haalde.
Hij vervolgde zijn studies aan het Conservatorium van Parijs bij Michel Bouvard en Olivier Latry voor orgel, Thierry Escaich en Philippe Lefebvre voor improvisatie. Hij behaalde de Premier Prix in zowel orgel als basso continuo en aanvullende prijzen voor harmonie en contrapunt.
Johann Vexo gaf concerten in Europa, de Verenigde Staten, Canada, Australië, New Zeeland en Rusland. Hij verscheen als artiest in verschillende internationale muziekfestivals en orgelseries, in steden als Atlanta, Auckland, Chicago, Geneve, Los Angeles, Melbourne, Montreal, München, New York, Porto, St. Petersburg, San Francisco en Wenen.
Johann Vexo gaf diverse masterclasses orgel voor de ‘American Guild of Organists’ en aan tal van prestigieuze instituten. Hij heeft meerdere CD’s opgenomen op historische Franse orgels, in het bijzonder op het grote orgel van de Notre-Dame in Parijs voor het label JAV-recordings. Johann Vexo wordt vertegenwoordigd door Phillip Truckenbrod Concert Artists, LLC
(www.concertartists.com)