8 juni 2018: Rolf Wolfensberger

*Datum: 8 juni 2018
*Aanvang: 20:00u
*Prijs: €10,-
*Kaarten te koop aan de kassa vanaf 19:30u (reserveren niet mogelijk)
 
Foto 2
 

Rolf Wolfensberger werd geboren in Vlissingen en groeide op in Terneuzen. Kreeg daar zijn eerste piano- en orgellessen van Arie Karreman aan de Terneuzense Muziekschool. Na de middelbare school studeerde hij aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam: orgel bij Jacques van Oortmerssen en piano bij Ronald Brautigam. Voor beide instrumenten ontving hij het diploma Docerend Musicus. Hij sloot zijn studie af met het behalen van het diploma Uitvoerend Musicus Orgel na een uitvoering van de Reubke-sonate en de Trois Dances van Jehan Alain in de Grote of St. Bavokerk te Haarlem.

Sinds zijn studietijd tot op heden is hij te horen als organist tijdens de maandelijkse Solderviering in museum Ons lieve Heer op Solder te Amsterdam. Verder speelt hij bij uitvaarten en zondagse erediensten te Amsterdam, Bussum en Zeeuws-Vlaanderen. De laatste drie jaar weer - na lange tijd - in de diensten in de Goede Herderkerk te Terneuzen.

Reeds lang begeleid hij het Gaasperdams Gemengd Koor te Amsterdam-Zuidoost bij de repetities en de concertuitvoeringen op piano of orgel. Onder leiding van de huidige inspirerende dirigent Frank Hameleers is het onder meer tot een uitvoering gekomen van het Deutsches Requiem van Brahms en de Petite Messe Solennelle van Rossini. Op zaterdag 16 juni is de eerst volgende uitvoering in de Dominicuskerk te Amsterdam met een Frans programma. Rolf speelt dan tevens enkele pianointermezzi van Chopin en Ravel.

Zaterdag 28 juli a.s. speelt hij een Bachprogramma in de serie Bach-orgelmatinees te Aardenburg. Hij is 20 jaar in vaste dienst geweest als organist bij begraafplaats Zorgvlied, gelegen aan de Amstel te Amsterdam. In de jaren ’90 gaf hij een aantal orgelconcerten in Duitsland en Zweden.

 
Programma
 
 
 
 
 
Stichting Orgelconcerten Hulst