27 juli 2018: Paul De Maeyer

Charlie Chaplin - Modern Times
Stille film met live improvisatie op het orgel!
 
*Datum: 27 juli 2018
*Aanvang: 20:00u
*Prijs: €10,-
*Kaarten te koop aan de kassa vanaf 19:30u (reserveren niet mogelijk)

Charlie Chaplin

www.pauldemaeyer.be

Foto 1
 
 

Paul De Maeyer (Halle in Vlaanderen, België 1964) studeerde aan het Lemmensinstituut te Leuven af voor orgel, muziekgeschiedenis en muziekdidaktiek. Aan het Conservatorium te Utrecht behaalde hij het solistendiploma voor orgel bij Reitze Smits. Hij volgde meerstercursussen onder meer voor orgel en improvisatie bij Jos Van Immerseel, Michel Chapuis en Thierry Escaich.

Als organist, improvisator en begeleider is hij regelmatig te horen op recitals, concerten en opnames in verscheidene bezettingen. Hij was te gast op orgelfestivals in België, Frankrijk, Italië, Noorwegen, Nederland en Zwitserland. Hij verleende zijn samenwerking aan projecten met dans, beeldhouwwerk, stille film, beiaard, draaiorgel, volksmuziek, orgelpresentatie, improvisatie-estafettes, theater en poëzie, orgelsymfonieën, barokcantates, marionettenopera, gregoriaans , koorimprovisatie en gespecialiseerde opleidingen orgelspel en -literatuur voor buitenlandse studenten rond het Vlaamse orgelpatrimonium.

Zijn talrijke solo-improvisatieconcerten zijn telkens nieuw en bevatten referenties naar de Europese muziekliteratuur, de folklore, het liturgische tijdeigen, programmatische beelden, natuurelementen en eigen ontworpen thema’s die uit het instrument in kwestie worden gehaald. Paul De Maeyer promoot de orgelkunst actief onder andere door medewerking aan de uitbouw van Vlaamse orgeldagen en een bloeiend muziekleven rond orgels in Gent. Daarnaast is hij werkzaam als docent orgel, improvisatie, concertcoaching en begeleidingspraktijk aan verscheidene vlaamse muziekacademies. Als stadsadviseur voor de orgels van Gent, kwam hij in contact met diverse aspecten van orgelbouwkunde, wat leidde tot een grondige studie van de registratiekunst.

Stichting Orgelconcerten Hulst