26 juli 2019: Marcel Mangnus (orgel) en Gino Mehauden (saxofoon)

Het slotconcert wordt verzorgd door Marcel Mangnus, de organist-titularis van de Basiliek, en saxofonist Gino Mehauden. Laat u verrassen door de zelden gehoorde combinatie orgel en saxofoon.
 
 
*Datum: 26 juli 2019
*Aanvang: 20:00u
*Prijs: €10,-
*Kaarten te koop aan de kassa vanaf 19:30u (reserveren niet mogelijk)
 

www.marcelmangnus.nl

 

Programma

 

CV

Marcel Mangnus (Hulst, 1986) volgde zijn muzieklessen aan de Zeeuwse Muziekschool te Hulst. Hier kreeg hij o.a. orgelles van Jos Vogel. Ook volgde hij solfègeles en koorzang aan de Stedelijke Muziekacademie te Sint-Niklaas.

Na zijn middelbare schoolperiode studeerde Marcel verder aan het Koninklijk Conservatorium te Gent bij orgeldocent Ignace Michiels. In 2007 behaalde hij zijn Bachelordiploma Uitvoerend Musicus en in 2009 schreef hij zijn scriptie en presenteerde zijn eindproject. In 2010 behaalde Marcel zijn Masterdiploma Uitvoerend Musicus (Orgel). Tevens behaalde hij het diploma Lerarenopleiding in de muziek (Muziekpedagogie). Marcel volgde masterclasses bij Kees van Eersel en Sietze de Vries.

Marcel Mangnus is sinds 2010 organist-titularis van de H. Willibrordusbasiliek te Hulst, waar hij het historische Frans-barokke Loys Isoré-orgel uit 1610-1612 bespeelt. Hij is de vaste begeleider van het Basiliekkoor, het Dameskoor van de Basiliek en de Cantorij der Basiliek en begeleidt diverse koren in de regio. Tevens is hij organist van de H. Henricuskerk te Clinge (Onderhorst-orgel, 1763). Daarnaast heeft Marcel een lespraktijk voor kinderen (Pianoschool Hulst) en is muzikaal adviseur van de Stichting Orgelconcerten Hulst en van de Koorkring Zeeuws-Vlaanderen.