13 juli 2018: David Cassan

*Datum: 13 juli 2018
*Aanvang: 20:00u
*Prijs: €10,-
*Kaarten te koop aan de kassa vanaf 19:30u (reserveren niet mogelijk) 
 
 

David Cassan (28 jaar) studeerde bij Thierry Escaich, Pierre Pincemaille, Philippe Lefebvre, François Espinasse en Erwan Le Prado aan het Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse in Parijs en in Lyon. Hij behaalde er prijzen voor orgel, improvisatie, harmonie, contrapunt, fuga en vormen, Renaissance polyfonieën en composities uit de 20-ste eeuw.

David Cassan is een inmiddels zeer gewaardeerd en erkend organist, zoals blijkt uit zijn talrijke prijzen en onderscheidingen. Hij won de hoogste prijzen op de internationale wedstrijden van Chartres (Frankrijk), Saint-Albans (Engeland), Haarlem (Nederland), Pierre Pincemaille (Frankrijk), André Marchal (Frankrijk), Boëllmann-Gigout (Frankrijk), Merklin (Frankrijk) , Westfalen Impro 5 (Duitsland), Schwäbisch Gmünd (Duitsland) en de Grote Jean-Louis Florentz Internationale prijs van de Academie voor Schone Kunsten (Frankrijk). Niet voor niets is hij één van de meest gewaardeerde organisten van zijn nog jonge generatie.

Hij maakt carrière als solist, naast vervulling van zijn functie als vaste organist van ‘l'Oratoire du Louvre’ in Parijs. Deze carrière heeft hem de mogelijkheid gegeven om te spelen met talrijke beroemde orkesten (Orchestre Philharmonique de Paris, Orchestre National de Lyon, Capitole de Toulouse ...) op prestigieuze plaatsen in Frankrijk en wereldwijd (Duitsland, Rusland, China, Polen, Israël, Estland, Letland, Luxemburg, Hongarije, Spanje, IJsland, België, Engeland, Uruguay, Ierland, Nederland, Italië, Zwitserland, Portugal).

 

 
1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Programma
 

1) Georg Friedrich Haendel

Pieces for a musical clock (arr. O. Latry)

- A voluntary on a Flight of Angels

- Duetto

- Menuet

- Gigue

 

2) David Cassan

Improvisatie: Concerto in de stijl van Haendel 

- Allegro

- Largo

- Vivace

 

3) Jean-Baptiste Lully

‘Chaconne’ uit Cadmus and Hermione (trans. D. Cassan)

 

4) David Cassan

Improvisatie: Chaconna in de stijl van Buxtehude

 

5) Johann Sebastian Bach

Fantasia and fugue in G minor (BWV 542)

 

6) David Cassan

Vrije improvisatie op een populair thema

 
Stichting Orgelconcerten Hulst